Salade met aubergine, bloemkool, feta en tahini

Energie 465 / Eiwitten 27 / Vezels 19 / Prijs 2,15

Ingredienten

Voor 4 porties:

  • Aubergine 1x (330g)
  • Bloemkool 1x (800g)
  • Rucola zak 85g
  • Kikkererwten uit blik 400g - voorgekookt en eet-ready (als je kikkererwten in een zak hebt, moet je ze nog wel eerst koken).
  • Witte kaasblok AH 200g
  • Granaatappelpitjes AH diepvries 160g
  • Olijfolie over de veggies 1EL 15ml
  • Voor de dressing: 3 EL tahini en 1 EL honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Verdeel de rucola over de bakjes.
  3. Snij de aubergine en bloemkool.
  4. Verdeel de aubergine, bloemkool en kikkererwten in een ovenschaal en doe er 1 EL olijfolie overheen / spray er olijfolie overheen. Kruid het met zout, peper en andere kruiden naar keuze. Doe zo'n 40 min op 180 graden in de oven.
  5. Snij de feta. Doe het op je rucola sla in het bakje.
  6. Maak je dressing met 3 EL tahini en 1 EL honing. Roer goed door elkaar en bewaar in een bakje, potje of knijpfles.
  7. Verdeel je groenten uit de oven over de bakjes. Zorg dat het niet op je sla komt, anders wordt deze slap.
  8. Bon appetit!!