Ingriedienten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150g speltbloem (of ander meel/bloem)
- 2 TL bakpoeder
- Grote snuf zout
- Kaneel
- 100g walnoten ongebrand (of andere noten)
- 150g rozijnen (je kunt ook makkelijk een zak studentenhaver gebruiken)
- Evt kokosrasp
Je kunt eindeloos varieren eigenlijk!
Verhouding bananen-eieren is altijd 1:1.
Dit kun je er ook nog doorheen gooien: pindakaas, chocola, dadelstukjes, blauwe bessen.
Benodigdheden
- Blender
- Bakpapier
- Cakevorm
How to make it
- Verwarm de oven voor op 175 graden celcius, hetelucht.
- Doe de bananen in de blender. Blend tot egaal.
- Doe de eieren erbij. Blend tot egaal.
- Doe de 5 droge dingen erbij: speltbloem, bakpoeder, snuf zout, kaneel. Roer met een vork alles door elkaar. Blend alles daarna nog even.
- Hak je nootjes klein. Doe ze bij je mengsel.
- Voeg de rozijnen ook bij je mengsel.
- Voeg evt je kokosrasp of andere toppings bij je mengsel. Roer alles door elkaar.
- Verfrommel het bakpapier, maak nat en maak daarna droog met een theedoek. Hierdoor kan je het bakpapier makkelijk in je cakevorm leggen. Doe dus in je cakevorm :D
- Doe je mengsel in de cakevorm.
- Top voor de sier nog af met nog wat rozijnen en kokos. Het oog wil ook wat :)
- Doe dit 45 min in de oven op 175 graden.
- Wanneer klaar, laat ff afkoelen en snijd het dan in 14 stukjes (of hoeveel je wilt) en wikkel het in vershoudfolie. Doe daarna in de vriezer.
Zo heb je elke dag een healthy snack zonder suiker :D <3
Het allllerrrlekkerst is als je hem, voor het opeten, opwarmt in de magnetron. 30 sec., 900 watt. En dan nog Calvé pindakaas erop. YAMMMM. Je wilt nooit meer anders.
Bon appetit!!