Botersla, tomaatjes, kip, kaaas

Kcal 450 / Eiwitten 44 / Vezels 5 / Prijs 4,50

Ingredienten

Voor 4 porties:

  • Botersla 2 zakken a 100g
  • Snoeptomaatjes 500g
  • Gekruide kip van de turk 400g
  • Parmenzaanse kaas AH Italiaanse grana padano 32+ flakes, 80g
  • Olijfolie 1EL om te bakken (is ong 15ml)

Chat zegt dat gebakken kip max 3 dagen in de koelkast kan, maar ik heb eigenlijk nog nooit problemen gehad met als het 4 dagen in de koelkast staat :D

100% safe: je kunt 2 porties met kip maken en 2 porties zonder kip. Je kunt je overige kip in de vriezer stoppen of kopen op de dag zelf. Na 2 dagen bak je je andere kip en voeg je deze in je bakjes. Dan zit je sws safe.

  • Dressing:
  • Olijfolie scheut (of iets meer)
  • Witte wijnazijn: scheut (of iets meer)
  • Biogarde Yoghurt halfvol a 500g > gebruik bijna de helft van de beker (ong 200g)
  • Honing 2EL > ong. 40g
  • Zaanse halfvolle mayo a 200ml > gebruik hier ong een kwart uit (ong 50ml).

How to make it:

  1. Verdeel de sla over de bakjes
  2. Snij/knip je kip in stukjes als dat nog moet. Bak je kipjes.
  3. Snij je tomaatjes.
  4. Verdeel je kip over de bakjes.
  5. Verdeel je tomaatjes over de bakjes.
  6. Verdeel de parmenzaase kaas over de bakjes. 1 bakje kaas is precies genoeg voor 4 porties.

Dressing:

  1. Pak een kom en doe er een scheut olijfolie in + een scheut witte wijnazijn.
  2. Voeg zout, peper en 1 dikke EL honing toe.
  3. Voeg de yoghurt en de mayo toe.
  4. Roer alles goed door elkaar. Proef af en toe of het op smaak is en voeg anders nog iets toe.
  5. Tip: roer het rustig door elkaar en schud het vooral niet in je knijpfles als je die hebt. Dat heb ik 1x gedaan en toen had ik de yoghurt kapot geschud, waardoor het helemaal vloeibaar werd. Zonde!!