Ingredienten
Voor 4 porties:
- 2 Zakken ovengroente van de Appie, de Provenciaalse mix van 400g.
- Gekruide kipstukjes van de turk. Ik doe zelf altijd zo'n 350-400 gram. Dus tussen de 85 en 100 gram per portie.
- 1 groot blik linzen; voorgekookt en ready to eat a 400g.
- 2x Groene pesto van de tapasafdeling van de ap.
Chat zegt dat gebakken kip max 3 dagen in de koelkast kan, maar ik heb eigenlijk nog nooit problemen gehad met als het 4 dagen in de koelkast staat :D
100% safe: je kunt 2 porties met kip maken en 2 porties zonder kip. Je kunt je overige kip in de vriezer stoppen of kopen op de dag zelf. Na 2 dagen bak je je andere kip en voeg je deze in je bakjes. Dan zit je sws safe.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
- Doe de groenten in een ovenschaal en spray er olijfolie overheen. Je kunt ook 2 eetlepels olijfolie er overheen doen en dan goed omscheppen. Voeg zout en peper toe en evt. andere kruiden zoals Italiaanse kruiden. Up to you. Doe het ong. 35 tot 40 min in de oven.
- Bak de kipstukjes.
- De linzen zijn eet-ready. Dus deze kun je gewoon in je bakje doen.
- Als alles klaar is, verdeel je het over de bakjes. Doe alles naast elkaar.
- Voeg de helft van 1 bakje pesto toe wanneer je het gaat op eten. Als je dit al eerder op je eten doet, dan wordt je eten slap.
- Bon appetit!!