Zoete aardappel en veggies salade

Kcal 550 / Eiwitten 16 / Vezels 13 / Prijs 3,80

Ingredienten

  • Zoete aardappel ovenfriet, 2 zakken á 200g
  • Puntpaprika 2x
  • Snoeptomaatjes 400g
  • Aubergine 1x
  • Jonge bladsla, 1 zak á 100g
  • Witte kaasblok á 200g
  • Zout, peper en dille

Dressing:

  • Olijfolie scheut (ong 15ml)
  • Witte wijnazijn iets meer dan een scheut (ong 30ml)
  • Biogarde Yoghurt halfvol, zo'n beker á 500g. Hieruit gebruik je ong 200g.
  • Honing 2EL (ong 40g)
  • Zaanse halfvolle mayo a 200ml, hieruit gebruik je ong 50ml

How to make it

  1. Snij je puntpaprika's, snoeptomaatjes en aubergine
  2. Verdeel je zoete aardappel, samen met je veggies, over een ovenplaat (hopelijk heb je een oven met meerdere lagen, zodat alles er in 1x in past haha. Ik moest het zelf in 2 delen doen, arghh).
  3. Spray olijfolie over je groenten / doe 1 eetlepel olijfolie over je groenten en schep het goed door. Voeg zout, peper en evt andere kruiden toe. Doe je groenten zo'n 35 a 40 min in de oven.
  4. Wanneer je veggies in de oven zitten, kun je ondertussen van je feta snijden (aka witte kaas).
  5. Verdeel de sla over je bakjes.
  6. Ook kan je vast je dressing maken:
    1. Doe eerst de olie + de witte wijnazijn in een kom, samen met zout, peper en honing. Roer goed door elkaar.
    2. Daarna voeg je de yoghurt en mayo toe. Proef af en toe of het goed is of course.
    3. Doe daarna in je knijpfles. Schud het vooral niet in je knijpfles, want dan schud je het kapot en wordt het mega vloeibaar (heb er helaas ervaring mee haha).
  7. Wanneer ready, haal je veggies uit de oven en verdeel over je bakjes.
  8. Verdeel je feta erover.
  9. Knip er nog wat dille over.
  10. Klaarrrrrrrr! Bon appetit!!