Ingrediënten voor 2 porties
- 2 grote zoete aardappels (+/- 100g per stuk)
- Groene asperges 1 pakje a 100g (4eu)
- Warmgerookte zalmflakes van de ap (6eu)
- Optioneel: Verse dille (1,20)
- Rozemarijn
- Zout en peper
- Oven op werk om je mealprep te verwarmen
How to make it
- Breng een pan water aan de kook.
- Schil de zoete aardappel. Snijd in de lengte door de helft.
- Was de asperge & snij de kontjes van de asperge af.
- Voeg de aardappel én de asperge in het kokende water. Wacht totdat het water weer opnieuw borrelt en zet dan de timer voor de aardappel: 20 min. Asperge: 2 min.
- Haal de asperge uit de pan wanneer ze klaar zijn en doe ze in je mealprepbakje. Als ze te lang zijn, kun je nog een stukje afsnijden.
- Giet je aardappelen af. Leg ze in je bakje.
- Snij wat brie in een grote plak / kleine plakjes en stop ze tussen je aardappelhelften.
- Verdeel je zalmflakes over de bakjes.
- Spray wat olijfolie over de zoete aardappel en asperge en kruid het met zout, peper en rozemarijn. Die olie is nodig omdat je het op werk in de oven doet.
- Optioneel: knip wat dille over de zalm.
- Vóór opetings: verwarm je mealprep in een voorverwarmde oven: 15 min op 200 graden (hetelucht).
- Let op als je het bakje uit de oven haalt: heet!!!
- Bon appetit!!!