Zoete aardappel met brie, asperges en zalmflakes (warning: insane lekker)

Kcal 460 / Eiwitten 29 / Vezels 4 / Prijs €7,00

Ingrediënten voor 2 porties

  • 2 grote zoete aardappels (+/- 100g per stuk)
  • Groene asperges 1 pakje a 100g (4eu)
  • Warmgerookte zalmflakes van de ap (6eu)
  • Optioneel: Verse dille (1,20)
  • Rozemarijn
  • Zout en peper
  • Oven op werk om je mealprep te verwarmen

How to make it

  1. Breng een pan water aan de kook.
  2. Schil de zoete aardappel. Snijd in de lengte door de helft.
  3. Was de asperge & snij de kontjes van de asperge af.
  4. Voeg de aardappel én de asperge in het kokende water. Wacht totdat het water weer opnieuw borrelt en zet dan de timer voor de aardappel: 20 min. Asperge: 2 min.
  5. Haal de asperge uit de pan wanneer ze klaar zijn en doe ze in je mealprepbakje. Als ze te lang zijn, kun je nog een stukje afsnijden.
  6. Giet je aardappelen af. Leg ze in je bakje. 
  7. Snij wat brie in een grote plak / kleine plakjes en stop ze tussen je aardappelhelften.
  8. Verdeel je zalmflakes over de bakjes.
  9. Spray wat olijfolie over de zoete aardappel en asperge en kruid het met zout, peper en rozemarijn. Die olie is nodig omdat je het op werk in de oven doet.
  10. Optioneel: knip wat dille over de zalm.
  11. Vóór opetings: verwarm je mealprep in een voorverwarmde oven: 15 min op 200 graden (hetelucht).
  12. Let op als je het bakje uit de oven haalt: heet!!!
  13. Bon appetit!!!