Ingredienten voor 2 porties
- 2 grote zoete aardappelen (+/- 100g per stuk)
- Bimi - 1 pakje á 200g
- Kipstukjes van de slager (170g á €2,65)
- Brie
- Zout, peper, rozemarijn
- Oven op je werk
How to make it
- Breng een pan water aan de kook.
- Schil de zoete aardappel. Snijd in de lengte door de helft.
- Was de bimi & snij de kontjes van de bimi af.
- Voeg de aardappel én de bimi in het kokende water. Wacht totdat het water weer opnieuw borrelt en zet dan de timer voor de aardappel: 20 min. Bimi: 2 min.
- Haal de bimi uit de pan wanneer ze klaar zijn en doe ze in je mealprepbakje. Als ze te lang zijn, kun je nog een stukje afsnijden of je kunt de bimi schuin neerleggen.
- Bereid je kip: 1. was het > 2. spreid uit op een plank > 3. knip het evt nog in kleinere stukjes > 4. kruid met zout, peper en kerrie (le kerrie is very importante) > 5. bak het.
- Giet je aardappelen af. Leg ze in je bakje.
- Snij wat brie in een grote plak / kleine plakjes en stop ze tussen je aardappelhelften.
- Verdeel je kipjes over de bakjes.
- Spray wat olijfolie over de zoete aardappel en bimi en kruid het met zout, peper en rozemarijn. Die olie is nodig omdat je het op werk in de oven doet.
- Vóór opetings: verwarm je mealprep in een voorverwarmde oven: 15 min op 200 graden (hetelucht).
- Let op als je het bakje uit de oven haalt: heet!!!
- Bon appetit!!!